LEGEA 307 DIN 2006 ACTUALIZATA 2011 PDF

0 Comments

de interes public Data: MO / Abroga Ordinul 9/ Intra in vigoare in 51/ Data: MO / Download producatorilor la retelele electrice de interes public data: Download. Legea 95/ privind Reforma Sanatatii actualizata Legea · Legea extras cu obligatiile administratorului sau conducatorului · Legea. T4 PartB Preseen Sep Nov Uploaded Legea Din Privind Apararea Impotriva Incendiilor. Uploaded LEGE Nr1 Actualizata Uploaded.

Author: Brataxe Vihn
Country: Turkmenistan
Language: English (Spanish)
Genre: Politics
Published (Last): 7 December 2013
Pages: 185
PDF File Size: 1.11 Mb
ePub File Size: 4.40 Mb
ISBN: 461-7-27245-351-9
Downloads: 60093
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Fenrikazahn

In cursul concediului sau anual minim garantat prin dreptul Uniunii, un lucrator are dreptul la remuneratia sa normala, in pofida unor perioade Sursa: Nu se pedepseste persoana care mai inainte de a legae fi inceput urmarirea penala pentru infractiunea nedenuntata, incunostinteaza autoritatile competente despre acea infractiune sau care, chiar dupa ce s-a inceput urmarirea penala ori dupa ce vinovatii au fost descoperiti, a inlesnit arestarea acestora.

Dupa fiecare intrerupere incepe sa curga un nou termen de prescriptie. In cazul in care fapta se savarseste de o persoana inarmata, de doua sau mai multe persoane impreuna, in timpul noptii sau prin actualizzata de calitati mincinoase, pedeapsa este inchisoarea de la 3 la 10 ani. Pedeapsa aplicata favorizatorului nu poate fi mai mare decat pedeapsa prevazuta de lege pentru autor.

Cand exista circumstante atenuante, pedeapsa complementara privativa de drepturi, prevazuta de lege pentru infractiunea savarsita, poate fi inlaturata. Pedeapsa se stabileste, dupa caz, potrivit regulilor de la concursul de infractiuni sau recidiva.

Conditiile aratate in art.

Cand o dispozitie din legea noua se refera la pedepse definitiv aplicate, se tine seama, in cazul pedepselor executate dni la data intrarii in vigoare a acesteia, de pedeapsa redusa sau inlocuita potrivit dispozitiilor alineatelor precedente. Intreruperea cursului sarcinii, savarsita in orice conditii, fara consimtamantul femeii insarcinate, se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 7 ani si interzicerea unor drepturi.

Cand fapta a fost savarsita in scopul producerii consecintelor prevazute la alin. Sectiunea II Lovirea si vatamarea integritatii corporale sau a sanatatii. Instanta poate sa impuna condamnatului respectarea uneia sau a mai multora din urmatoarele obligatii:.

In cazul persoanei juridice, daca nu sunt intrunite conditiile prevazute in art. Atualizata obligatorie a legii penale mai favorabile in cazul pedepselor definitive. Exista tentativa si in cazul in care consumarea infractiunii nu a fost posibila datorita insuficientei sau defectuozitatii mijloacelor folosite, ori datorita imprejurarii ca in timpul cand s-au savarsit actele de executare, obiectul lipsea de la locul unde faptuitorul credea ca se afla.

Related Posts  CONCIERTO NO.1 DE WEBER PARA CLARINETE PDF

In cazul cand pedeapsa prevazuta de lege este detentiunea pe viata, se acttualizata pedeapsa inchisorii de la 2 la 10 ani. Talharia care a produs consecinte deosebit de grave sau a avut ca urmare moartea victimei se pedepseste cu inchisoare de la 15 la 25 de ani si interzicerea unor drepturi. Daca infractiunea ulterioara este savarsita din culpa, instanta poate dispune si pentru aceasta infractiune executarea pedepsei la locul de munca.

Procurorul general poate dispune, in cazuri exceptionale, reducerea termenelor prevazute actualizatz acest articol. In cazul prevazut la alin. In cazul aplicarii concomitente a dispozitiilor cu privire la circumstante agravante, recidiva si concurs de infractiuni, pedeapsa inchisorii nu poate depasi 25 de ani, daca maximul special pentru fiecare infractiune este de 10 ani sau mai mic, si 30 de ani, daca maximul special pentru cel putin una dintre infractiuni este mai mare de 10 ani.

Dispozitia alineatului precedent se aplica si persoanei fara cetatenie care nu are domiciliu in tara. Neprezentarea la incorporare sau concentrare. Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza organizarea sau ingaduirea in mod obisnuit a jocurilor de noroc, intr-o casa particulara, in scopul de a realiza foloase materiale. Pedeapsa pentru complot nu poate fi mai mare decat sanctiunea prevazuta de lege pentru cea mai grava dintre infractiunile care intra in scopul asociatiei sau gruparii.

Conditiile de aplicare a suspendarii executarii pedepsei sub supraveghere.

Cumpără forma actualizată

Sectiunea II Pedepsele accesorii. Transmiterea sindromului imunodeficitar dobandit – SIDA – de catre o persoana care stie ca sufera de aceasta boala se pedepseste cu inchisoare de la 5 la 15 ani.

Aceeasi fapta savarsita in timp de razboi se pedepseste cu detentiune pe viata sau cu inchisoare de la 15 la 25 de ani si interzicerea unor drepturi. Aceleasi fapte, daca privesc alte documente sau date care prin caracterul si importanta lor fac ca fapta savarsita sa pericliteze siguranta statului, se pedepsesc cu inchisoare de la 5 la 20 de ani si interzicerea unor drepturi.

Related Posts  CATALOGO RODAMIENTOS RHP PDF

Daca bunul este proprietate privata, cu exceptia cazului cand acesta este in intregime sau in parte al statului, actiunea penala pentru fapta prevazuta in alin. Sustragerea materiilor explozive se pedepseste cu inchisoare de la 5 la 15 ani si interzicerea unor drepturi.

Integral: Codul penal, actualizat , prin Legea /

Tentativa se sanctioneaza cu o pedeapsa cuprinsa intre jumatatea minimului si jumatatea maximului prevazute de lege pentru infractiunea consumata, fara ca minimul sa fie 20111 mic decat minimul general al pedepsei.

Daca fapta prevazuta in alineatul precedent a cauzat urmari grave, pedeapsa este inchisoarea de la unu la 5 ani, iar daca a cauzat un dezastru, pedeapsa este inchisoarea de la 5 la 15 ani si interzicerea unor drepturi. Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza fapta persoanei careia i s-a incredintat minorul prin hotarare judecatoreasca, spre crestere si educare, de a impiedica in mod repetat pe oricare dintre parinti sa aiba legaturi personale cu minorul, in conditiile stabilite de parti sau de catre organul competent.

Termenul de prescriptie curge de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare la detentiunea pe viata. Instanta poate retine ca circumstante agravante si alte imprejurari care imprima faptei un caracter grav. Reabilitarea nu are ca urmare obligatia de reintegrare in functia din care infractorul a fost scos dni urma condamnarii ori de rechemare in cadrele permanente ale fortelor armate sau de redare a gradului actyalizata pierdut.

Impacarea partilor inlatura raspunderea penala, legew efectele si in cazul in care actiunea penala a fost pusa in miscare din oficiu.

Timpul in care condamnatul, in cursul executarii pedepsei, se afla bolnav in spital, intra in durata executarii, afara de cazul in care si-a provocat in mod voit boala, iar aceasta imprejurare se constata in cursul executarii pedepsei.

Daca in timpul executarii pedepsei militarul condamnat savarseste din nou o infractiune, instanta care pronunta condamnarea pentru aceasta infractiune face, dupa caz, aplicarea art.