ACATISTUL CELOR ADORMITI PDF

0 Comments

Topics arhiva-ortodoxa, Acatiste, ortodox, romania, Acatistul catre Dumnezeu Tatal pentru cei adormiti (Marian Moise), biserica, religie. Adcem la cunostinta tuturor celor interesati programul parohiei noastre pentru De la orele vom savarsi Acatistul celor adormiti iar de la orele Jan 14, Acatistul catre Dumnezeu Tatal pentru cei adormiti Tatal nostru, celor adormiti usureaza-le intristarea cu nadejdea intalnirii in Sionul cel.

Author: Tolmaran Aralkree
Country: Peru
Language: English (Spanish)
Genre: Finance
Published (Last): 7 July 2011
Pages: 72
PDF File Size: 19.80 Mb
ePub File Size: 9.56 Mb
ISBN: 129-7-83674-339-8
Downloads: 74184
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Gora

Dupa cum toamna copacii se despoaie de frunze, asa si viata noastra merge spre cadere, cu fiecare an, cu fiecare luna. EminescuOperevol.

Stapane, iarta faradelegile noastre. Sfinte Ingere, cel ce esti ales de Domnul Dumnezeu spre paza sufletului meu, eu, nevrednicul, indraznesc sa-ti aduc cantari de lauda, iar tu, ca cel ce ai indrazneala catre Imparatul Cerului, apara-ma de dusmanii vazuti si nevazutiizbaveste-ma de toate nevoile si necazurile, ca sa strig tie: Ci stai inainte, rugand pe Preamilostivul Dumnezeu si Domn sa-mi ierte pacatele pe care le-am facut in viata mea cu fapta, cu cuvantul si cu toate simturile mele; si cu judecatile pe care le stie sa ma mantuiasca; sa ma pedepseasca aici dupa negraita Sa mila, dar sa nu ma vedeasca la dreapta Judecata si sa nu ma dea chinurilor vesnice.

Cele mai multe clicuri danionvasile. Tot pacatul am desavarsit si toata viata mea in desertaciuni s-a scurs, iar acum de sfarsit m-am apropiat. Oase uscate auziti cuvantul Domnului: Ceea ce esti binecuvantata, te rugam, asculta rugaciunea nevrednicilor robilor tai si soleste intotdeauna pentru adormitii robii tai.

Mantuieste, Doamne, pe cei ce s-au sfarsit in suferinte grele prin ucideri, ingropati de vii, prapaditi de grindina, de ger sau din cadere de la inaltime; deci pentru intristarea sfarsitului lor, daruieste-le bucuria Ta cea nesfarsita si vesnica, ca sa binecuvanteze vremea lor de suferinta ca timp al rascumpararii lor, cantand: Pretutindeni se gasete praful fratilor si al parintilor nostri, ziditi dupa chipul si asemanarea lui dumnezeu, rudenii ale noastre intru Adam.

Cuvioasul Macarie fiind luminat de stralucirea Celui Preainalt, a auzit glas de la un craniu de popa idolesc: Tatal nostru, fie mijlocitoare Biserica pentru cei adormiti, ca sa le faca scara catre cer; Tatal nostru, indura-Te de ei pentru solirea Preasfintei Fecioare si a tuturor Sfintilor; Tatal nostru, curateste pe cei pentru care credinciosii striga catre Tine, ziua si noaptea; Tatal nostru, pentru nerautatea pruncilor, iarta pe parintii lor; Tatal nostru, pentru lacrimile maicilor, rascumpara pacatele fiilor; Tatal nostru, primeste milosteniile si rugaciunile noastre ca implinire la faptele lor bune; Tatal nostru, sa fie sangele Fiului Tau izvor de viata, pentru aceia carora le facem pomenirea; Tatal nostru, iubirea cea nemarginita, odihneste sufletele adormitilor robilor Tai!

Pentru aceasta, cu smerenie te rog sa nu te departezi de la mine din pricina nelegiuirilor mele, ci pururea ma fereste de vanarile si de adormiiti celui viclean, pe mine, care cu umilinta graiesc:.

Ti s-a dat har de la Atotputernicul Dumnezeu, Sfinte Ingere, acoperisul meu, sa ma pazesti in toate caile mele, sa nu se loveasca piciorul meu de vreo piatra de poticnire, pana cand ma voi infatisa inaintea Lui Hristos-Dumnezeu pe Care cu netacute glasuri toate puterile ceresti ii lauda cantand: La mormintele rudeniilor noastre ne curg lacrimi ca picaturile de ploaie si cu nadejde ne rugam: Tatal nostru, iarta celor ce au varsat sange nevinovat; Tatal nostru, iarta celor ce si-au facut bunastarea lor pe lacrimile aproapelui; Tatal nostru, nu judeca pe cei ce ne-au asuprit pe noi cu clevetire si adormitti nedreptate; Tatal nostru, rasplateste cu mila pe toti cei asupriti de noi; Tatal nostru, fa ca aceasta rugaciune pentru ei, sa fie primita drept taina a impacarii; Tatal nostru, rupe zapisul pacatelor parintilor si fratilor nostri raposati; Tatal nostru, iubirea cea actaistul, odihneste sufletele adormitilor robilor Tai!

Related Posts  AMPLIFICATEUR OPRATIONNEL PDF

O, preaindurate Parinte, Cel ce esti fara de inceput si voiesti celof toti sa se mantuiasca, Cel ce ai trimis la cei pierduti pe Fiul Tau si Dumnezeul nostru si ai turnat peste ei Duhul cel de viata datator, miluieste, iarta si mantuieste pe rudeniile noastre si pe toti cei din veac adormiti.

Voi, cei ce erati candva tineri, plini de bucurie si de fericire, unde sunteti acum? Furtuna dezlantuita pe marea vietii imi sfarama adormiit duhovniceasca cu grijile lumesti, pacea sarmanului meu suflet ce inviforeaza; unde voi dobandi limanul cel linistit al mantuirii? Slava Tatalui si Fiului si Cepor Duh si acum si pururea si in vecii vecilor.

Strain si calator sunt eu pe acest pamantviata mea e degrab trecatoare, iar eu, ticalosul, niciodata nu ma gandesc in mintea mea la moartea cea fara de cwlor, nici nu cuget la infricosatoarea Judecata la care voi sta inaintea Dreptului Judecator si voi da raspuns pentru fiecare fapta si pentru orice cuvant.

Penrtu aceasta cu smerenie te rog si graiesc:.

Uncategorized | Ortodoxiacaleaceadreapta’s Blog

InviereLumina Sfanta de la IerusalimPasti. Ortodoxiacaleaceadreapta’s Blog Un nou blog crestin-ortodox. De aceea Te si pomenesc sufletele cele din iad. La tine, dupa Dumnezeu si Preasfanta Fecioara, imi pun nadejdea, Ingerul meu Pazitorce te-am dobandit de la Domnul ca pe un intelept carmaci in furtunile de gand care ma tulbura. Ca acestia pomenind cu dragoste pe cei adormiti sa faca in amintirea lor fapte bune si nevoindu-se cu credinta sa strige cu dragoste: Drept aceea, cu umilinta ma rog, zicand acestea: Pastile Invierii sa le praznuiesti alaturi de cei dragi cu bucurie in suflet!

Deci, in numele Fiului si al Duhului, ne rugam Tatalui:. Tatal nostru, iubirea cea nemarginita, odihneste sufletele adormitilor robilor Tai! Preasfanta Doamna, Nascatoare de Dumnezeu, roaga pe Fiul tau si Dumnezeul nostru sa daruiasca celor adormiti iertarea pacatelor.

Acatistul catre Dumnezeu Tatal pentru cei adormiti (Marian Moise)

Pururea imi apari, Sfinte Ingere, ca un zid puternic impotriva vrasmasilor mei celor rai care cauta pierirea mea cea vesnica si acaatistul slabanogesc sufletul cu trandavia si cu uitarea de sine; te rog dar, pazitorul meu, sa ma invrednicesti cu mijlocirea ta, in vremea iesirii sufletului meu din trup, sa fiu partas preacuratului Trup si preascumpului Sange al Mantuitorului meu, pentru ca, intarindu-ma cu Hrana nepieritoare si cu Bautura datatoare de viata, sa trec fara frica in cealalta lume, laudandu-te pe tine, binefacatorul meu:.

Related Posts  FLIGHTS OF LOVE BERNHARD SCHLINK PDF

Ne aducem aminte de cuvantul Sfantului Isaac Sirul, care spune: Stiu cu adevarat si cu acatistkl marturisesc ca nu este nimeni ca tine, sfinte Ingere, prieten si inainte-statator, aparator si biruitor.

Parinte a toata indurarea, Tu luminezi ziua cu soarele; Tu indulcesti pamantul cu roade, Tu veselesti lumea cu frumusetea, precum pe prieteni, asa si pe vrasmasii Tai; noi credem ca si dincolo de mormant, in vesnicie, indurarea Ta este nesfarsita, miluind chiar pe pacatosii cei cu totul lepadati, pentru rugaciunile noastre, de aceea asa ne rugam: Tu esti cetate tare si mijlocitoarea si acoperamantul tuturor celor ce alearga la tine cu credinta si nadejde.

Tatal nostru, Care esti in cerurisfinteasca-Se numele Tau, vie imparatia Ta, fie voia Ta, precum in cer si pe pamant.

Unde-ti este moartea boldul tau? Doamne, curateste pacatele noastre. Fii mie milostiv si nu te departa de mine, spurcatul, pana va veni vremea sfarsitului meu. Tatal nostru, usureaza intristarea parintilor pentru pierderea fiilor; Tatal nostru, fa ca cei ce nu te-au cunoscut pe pamant, sa te cunoasca macar in cer; Tatal nostru, miluieste-i pe toti cei ce au fost ingropati fara rugaciuni; Tatal nostru, primeste in locasurile Tale pe cei ce au murit naprasnic de scrbe sau de bucurie; Tatal nostru, tuturor celor ce mor, trimite-le pacea si odihna Sfintilor; Tatal nostru, pentru rugaciunile celor ce au patimit fara vina, iarta pe cei pacatosi; Tatal nostru, celor adormiti usureaza-le intristarea cu nadejdea intalnirii in Sionul cel ceresc; Tatal nostru, iubirea cea nemarginita, odihneste sufletele adormitilor robilor Tai!

Cred, bunul meu Pazitor, ca numai cu mijlocirea ta cea de totdeauna in fata lui Dumnezeu pentru mine sunt pazit pana acum, pentru aceea, nevoindu-ma cu dragoste, pe tine te chem: Invia-vor si se vor scula cei din morminte si se vor bucura cei de pe pamant, fiindca atunci se vor scula trupuri duhovnicesti preamarite, nestricacioase, luminate. Doamne ajuta-ne, si cu lacrimile celor vii, implineste neajunsurile celor adormiti cand strigam: Sfinte Ingere, cel ce esti trimis din ceruri ca sa ma pazesti si sa ma calauzesti in toata adoemiti mea, cad inaintea ta si ma rog: Doamne ajuta-ne, si cu lacrimile celor vii, acatiatul neajunsurile celor adormiti cand strigam:.

Cand Domnul si Ziditorul meu va insemna ziua tacerii adogmiti din viata aceasta, tu, bunul meu Pazitor, vazand mai inainte chinurile grozave, pregatite pentru duhurile rautatii si pentru pacatosii nepocaiti, care ma asteapta si pe mine, acopera-ma cu aripile milostivirii tale, cum isi acopera vulturul puii sai, iar cand va fi sa iasa duhul meu din mine, sa te vad stand aproape de mine, izgonind pe cumplitii vrasmasi.

Slava Tie, Dumnezeul nostru, Slava Tie!